Kakkerlakkenbestrijding

Bel ons direct!

Bestrijding kakkerlak

Kakkerlakken in huis dat wil natuurlijk niemand. Zelf kakkerlakken proberen tegen te gaan levert vaak niet het gewenste resultaat op, een professionele bestrijding daarentegen wel. Na een grondige inspectie kan de specialist voornamelijk op de volgende twee methodes de plaag verhelpen.

  • Een methode is het plaatsen van lijmvallen met een zeer aantrekkelijke geur op de val, de kakkerlakken ruiken dit en lopen zo de kakkerlak vriendelijke val op en blijven vervolgens kleven.
    Voordeel van de vallen is dat je vaak met veel kakkerlakken meteen de ei pakketjes vangt omdat diverse kakkerlak soorten hun ei pakketjes meedragen totdat deze uitkomen.
  • Een andere methode is het aanbrengen van een lokstof voorzien van een preparaat op veel verschillende plaatsen.
    De kakkerlak zal dit als zeer aantrekkelijk beschouwen, eet het op en zal kort daarna sterven.
Omdat kakkerlakken alles eten wordt vaak aangeraden de dode kakkerlakken te laten liggen, dit omdat kakkerlakken elkaar zullen eten en zo het preparaat ook weer binnenkrijgen.

Tijdens de inspectie zal de bestrijder meteen een aantal adviezen aan u geven om de 2 bovenstaande methodes te versterken.

Denk hierbij vooral aan onder andere de hygiëne, dit is toch vaak de reden waarom de kakkerlakken aanwezig zijn.

Met deze 2 methodes en vooral het opvolgen van de gegeven adviezen bent U binnen een paar dagen/weken van het probleem af, hoe groot ook!

De Kakkerlak

Kakkerlakken vormen een orde van insecten. Er zijn ruim 4000 soorten maar in Nederland hebben we alleen zo af en toe last van de Amerikaanse kakkerlak maar vooral de Duitse kakkerlak kan voor problemen zorgen.

Kakkerlakken kunnen heel hard lopen soms wel 5 km per uur. Het zijn alleseters wat betekent dat ze naast voedingsmiddelen ook eten van dode dieren, uitwerpselen en afval.
Daardoor kunnen ze dragers zijn van bacteriën en mijten en verspreiden ze een hele vieze geur die dan ook in de voedingsmiddelen terecht komt. Ze kunnen dus ziekten overdragen door het besmetten van de voeding en zijn echt niet welkom in de omgeving van de mens.

De Amerikaanse kakkerlak

De Amerikaanse kakkerlak heeft een roodbruine kleur en heeft op zijn hoofd 2 lange antennes. Hij kan tot 4.5 cm lang worden en is daardoor makkelijk te herkennen.

Deze kakkerlak komt oorspronkelijk uit Noord- Afrika en heeft zich indirect met hulp van de mens over de hele wereld verspreid. Hij heeft dit voornamelijk gedaan door mee te reizen met de vele goederentransporten per schip. Hij komt dan ook over de hele wereld voor, vooral veel in keukens van huizen, bakkerijen, levensmiddelenbedrijven, hotels en restaurants.

Het is een plaaginsect doordat hij in grote hoeveelheden voorkomt en omdat hij het voedsel van de mens kan besmetten met ziekteverwekkers. Omdat deze kakkerlak heel erg van warmte houdt komt hij veelvuldig voor in tropische streken en in koudere gebieden kan hij niet overleven.

De Duitse kakkerlak

De Duitse kakkerlak heeft een geel tot licht oranje kleur en heeft op het halsschild een paar donkere lengtestrepen. Hij is 11-15 mm lang en de mannetjes zijn slanker dan de vrouwtjes.

De Duitse kakkerlak komt in een groot deel van de wereld voor en is één van de bekendste plaaginsecten. Hij komt voor in de keukens van huizen in bakkerijen, levensmiddelenbedrijven, hotels, restaurants, ziekenhuizen en vuilstortplaatsen. Hij verspreidt een smerige geur die in levensmiddelen terecht komt.

Deze kakkerlak is ook een alleseter maar eet het liefst zoet, vochtrijk voedsel waar veel koolhydraten inzitten. Daarnaast eet hij ook van dode dieren, uitwerpselen en afval. Daardoor is hij drager van mijten en bacteriën en kan ziekten overbrengen via de levensmiddelen. Hij is lichtschuw en leeft dus het liefst op warme donkere en vochtige plaatsen.

Overdag zit hij dan ook achter en in keukenkastjes, onder de koelkast, in putjes of in kieren in de muur en onder de grond. Als de plaag echt heel groot is, is het mogelijk dat je hem ook overdag ziet. ’s Nachts gaat de kakkerlak op zoek naar voedsel maar hij kan ook een hele tijd zonder eten.

De ontwikkeling van de Duitse kakkerlak

Een volwassen vrouwtje kan in haar leven 7 eierpakketten produceren. Dit eierpakket dat bestaat uit 30 eitjes draagt ze met zich mee tot ze het na 3-5 weken ergens afzet. Korte tijd later komen de vleugelloze larven uit en die zijn na ongeveer 2 maanden volwassen maar als de temperatuur lager is dan 25 graden kan dit wat langer duren.

De nieuwe kakkerlakken gaan zich dan ook voortplanten en zo wordt dus duidelijk hoe snel het uit de hand kan lopen en u last heeft van een heleboel kakkerlakken. In de periode naar volwassenheid vervelt de kakkerlak 5-7 keer en deze velletjes liggen dan vaak vlakbij hun schuilplaats. Je kan ook eierpakketjes of uitwerpselen die bruin/zwart van kleur zijn ontdekken.

Wil jij van de kakkerlakken af? Wij bestrijden niet alleen kakkerlakken in Muiderberg, maar zijn onder andere ook actief in de regio AmsterdamAmstelveenAlmereHilversumLelystadNaarden en Weesp.

Vandaag nog ongedierte laten bestrijden?