Kruipende insecten

Bel ons direct!

Mieren

Mieren komen vaak vroeg in het voorjaar tevoorschijn, je treft de mieren het meest aan in de tuin, vaak nabij gevels van muren of rondom plantenbakken.

Veelal worden de nesten herkent aan de welbekende hoopjes zand op het straatwerk, hierin zie je vaak een duidelijk gat waar je met enige regelmaat mieren naar binnen en naar buiten ziet lopen.

Mieren zijn zeer solidaire dieren en werken altijd samen om zo het nest uit te kunnen breiden. Omdat mieren buiten niet altijd kunnen vinden wat ze zoeken komen ze ook vaak naar binnen.

MdB ongediertebestrijding weet altijd wel een nest te vinden door een kolonie te volgen of de hoopjes zand aan te treffen. Zodra dit goed in kaart gebracht is zal er gestart kunnen worden met een bestrijding.

Buiten word vaak gebruik gemaakt van poeders of granulaat welke rondom de nesten geplaatst word. Binnen gebruiken wij een preparaat welke in de vorm van druppels gel op plaatsen waar mieren vaak komen geplaatst word.

Kakkerlakken

Kakkerlakken in huis dat wil natuurlijk niemand. Zelf kakkerlakken proberen tegen te gaan levert vaak niet het gewenste resultaat op, een professionele bestrijding daarentegen wel. Na een grondige inspectie kan de specialist voornamelijk op de volgende twee methodes de plaag verhelpen.

  • Een methode is het plaatsen van lijmvallen met een zeer aantrekkelijke geur op de val, de kakkerlakken ruiken dit en lopen zo de kakkerlak vriendelijke val op en blijven vervolgens kleven.
    Voordeel van de vallen is dat je vaak met veel kakkerlakken meteen de ei pakketjes vangt omdat diverse kakkerlak soorten hun ei pakketjes meedragen totdat deze uitkomen.
  • Een andere methode is het aanbrengen van een lokstof voorzien van een preparaat op veel verschillende plaatsen.
    De kakkerlak zal dit als zeer aantrekkelijk beschouwen, eet het op en zal kort daarna sterven.

Omdat kakkerlakken alles eten wordt vaak aangeraden de dode kakkerlakken te laten liggen, dit omdat kakkerlakken elkaar zullen eten en zo het preparaat ook weer binnenkrijgen.

Tijdens de inspectie zal de bestrijder meteen een aantal adviezen aan u geven om de 2 bovenstaande methodes te versterken.

Denk hierbij vooral aan onder andere de hygiëne, dit is toch vaak de reden waarom de kakkerlakken aanwezig zijn.

Met deze 2 methodes en vooral het opvolgen van de gegeven adviezen bent U binnen een paar dagen/weken van het probleem af, hoe groot ook!

Bedwantsen

De bedwants was vroeger bekend als wandluis en dat is heel vreemd omdat het geen luis is. De bedwants is een klein insect van 5-6mm lengte , heeft 6 pootjes en een afgeplat lichaam. Ze hebben een roodbruin tot bruine kleur.

Ze stammen af van soorten met vleugels maar die hebben ze nu niet meer en wat daar nog van over is zijn 2 kleine “flapjes” achter het halsschild. De bedwants lijkt gestreept omdat er op zijn achterlijf verticale rijen haar aanwezig zijn. Bedwantsen vliegen of springen niet maar lopen wel heel snel. Ze komen aan hun naam doordat ze doorgaans in en om bedden te vinden zijn.

Het belangrijkste voedingsmiddel van de bedwants is bloed van mens en dier. De bedwants prikt door de huid met zijn steeksnuit die bestaat uit 2 buisjes. Met het eerste buisje zuigt hij het bloed op en met het andere buisje injecteert hij verdovende en anti stollende stoffen, waardoor je de prik niet voelt en het bloed minder snel stolt. De bedwants kan dan lekker doordrinken tot hij vol zit.

Naast Muiderberg zijn wij onder andere ook actief in de regio Almere, Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Bussum, Ermelo, Harderwijk, Hilversum, Lelystad, Naarden, Nijkerk, Putten, Soest, Spakenburg, Weesp.

Vandaag nog ongedierte laten bestrijden?