Muizenbestrijding

Bel ons direct!

Bestrijding muizen

Wat doen wij als u belt omdat u hulp nodig heeft omdat u een muis heeft gezien of denkt dat er muizen zijn.

Allereerst zal de specialist van MdB ongediertebestrijding een grondige inspectie uitvoeren.
Hierin komt dan aan het licht waarom er een probleem is en hoe groot het probleem is.

  • Waarom zijn de muizen hier
  • Hoe komen ze hier
  • Wat kunnen we hieraan doen?

 

Een muis kan al binnenkomen door een opening van 0,5cm! Door middel van een zeer uitgebreide inspectie kunnen wij bekijken via welke wegen de muizen naar binnen komen. Naar aanleiding van de inspectie gaan we een behandelplan opstellen en zullen we dit met u bespreken.

Om te beginnen zullen wij door middel van afvangen/bestrijden zorgen dat de overlast sterk verminderd. Als de overlast is afgenomen of helemaal verdwenen is zullen wij in overleg met u beginnen met het dichten van de doorvoer openingen. In de meeste gevallen is het probleem op te lossen.

MdB ongediertebestrijding biedt graag een totaalpakket aan.

De muis

In het geval van muizen overlast in huis spreken we van de Westelijke huismuis.
De huismuis komt overal op de wereld voor. Huismuizen hebben een zachte, bruingrijze vacht die op de buik iets lichter van kleur is. De vacht is vet en glanzend. De snuit is vrij spits met een rose neusje en lange snorharen. De oren zijn redelijk groot en de ogen zijn zwart en groot

De huismuis heeft beitelvormige voortanden die door middel van knagen kort gehouden moeten worden want ze groeien hun hele leven door. Aan de grote voorpootjes zitten 4 teentjes en aan de achterpootjes zitten 5 teentjes. De staart van deze muis is ongeveer net zo lang als het lichaampje van de muis.

Hij heeft een heel goed gehoor en vlucht al bij lichte geluidjes.
Huismuizen zijn alleseters. Ze hebben natuurlijk wel hun voorkeuren maar kunnen in geval van echte honger zelfs papier, zeep of lijm eten.
De huismuis leeft meestal in de buurt van mensen dus in huizen, op kantoren, in winkels en op andere plaatsen waar veel mensen zijn.
Dit zijn natuurlijk de belangrijkste plekken waar veel voedingsmiddelen te vinden zijn omdat de mensen niet altijd alles netjes opruimen.

Open pakjes, kruimels op de grond, restjes eten niet goed opgeborgen, etensresten op de aanrecht in de keuken en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Ze leven in huis op zolder, boven de plafonds en tussen spouwmuren in en zijn met name ’s nachts erg actief. In het huis loopt de muis het minste gevaar, daar zijn de vijanden de huiskat, de rat en de mens terwijl het gevaar buitenshuis veel groter is. De muis binnenshuis kan dan ook iets ouder worden dan de buitenlevende muis die ongeveer een half jaar oud kan worden.

Voortplanting van de muis
De voortplanting van de huismuis kan enorm snel gaan, als we de hoogste cijfers nemen zou het kunnen gaan om 10 worpen per jaar en dan per worp 12 jongen. Dat zou dan al snel per muis 120 nieuwe muisjes per jaar zijn.

De huismuis is in Nederland niet beschermd omdat het door zijn hoeveelheid een plaagdier kan zijn. Het is wel duidelijk dat er bij overlast snel door een deskundig persoon iets gedaan moet worden.

De huismuis is een knaagdier en staat erom bekend dat hij graag snoeren van apparatuur kapot knaagt en zeker ook de verpakkingen van voedsel. Deze muis is niet echt een verspreider van ziektes maar kan wel je voedsel bevuilen met zijn uitwerpselen en urine. Hij kan in huis ook best nuttig zijn omdat hij graag zilvervisjes en oorwurmen vangt en opeet.
De huismuis is een erg slim en nieuwsgierig beestje dat heel moeilijk te vangen is.

Muizen in huis

Hij is niet alleen vaak bij de mens te vinden omdat het daar veiliger is maar ook omdat het daar warm is. De muis houdt helemaal niet van kou. Dit is ook de reden dat de overlast van muizen met name in het najaar of in de winter voorkomt. Ze kunnen op allerlei manieren binnenkomen en hebben maar heel kleine openingen nodig.

Ze lopen dan ook vaak langs muren op zoek naar een ingang.
Als hij die gevonden heeft kruipt hij naar binnen en nestelt hij zich lekker in de spouwmuur. De spouwmuur is de ruimte tussen twee dragende muren die vaak gevuld is met isolatiemateriaal.

Vaak klimt de muis dan nog wat verder omhoog richting zolder en dakrand want daar zijn ook fijne plekken om zich te nestelen, zeker omdat op zolder vaak de verwarmingsketel is en daar dus ook allemaal warme leidingen lopen.

De leidingen lopen vanaf de zolder door het hele huis en het is voor de muis prettig om de leidingen te volgen en zo komen ze dus in het hele huis.

Muizen in de tuin
Met muizen in de tuin is het eigenlijk hetzelfde als binnenshuis. Ze komen voornamelijk op de rommel af die er verspreid ligt: vuilniszakken die niet dicht zitten of waar ze door heen knagen met hun scherpe tanden.

Heeft u kippen of vogels in een volière of een konijn in een hok. Daar komen de muizen ook enthousiast op af. In de hokken blijft genoeg liggen wat de muis graag lust.

Buitenshuis verstoppen de muizen zich tussen de aanwezige rommel die er ligt, hoe meer rommel hoe meer ideale schuilplaatsen. Ze leven ook vaak in een rond hol onder de grond en die is dan verbonden met een nestkamer die op 20 cm diepte ligt.

Ligt er rommel tegen de gevel van het huis dan loopt de muis al snel langs de gevel naar boven en vind al snel een opening om naar binnen te gaan.

Zelf bestrijden van de muis

Muizen vangen en bestrijden is heel goed mogelijk. U kunt natuurlijk een muizenval gebruiken maar er zijn ook vriendelijker middelen. Muizen houden bijvoorbeeld helemaal niet van de geur van een kat of cavia en ook vinden ze muntolie niet prettig. Op bepaalde plekken in huis een watje met muntolie neerleggen verjaagd de muis ook.

Er zijn in winkels best veel bestrijdingsmiddelen te koop maar vaak worden de verkeerde middelen geadviseerd en dus gekocht.
U geeft dan vaak een heleboel geld uit en dat is zonde als het niet het gewenste resultaat heeft. Dit komt omdat het winkelpersoneel dat u adviseert niet zo is opgeleid als een gespecialiseerd muizenbestrijder.

Wij bestrijden niet alleen muizen in Muiderberg, maar zijn onder andere ook actief in de regio Almere, Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Bussum, Ermelo, Harderwijk, Hilversum, Lelystad, Naarden, Nijkerk, Putten, Soest, Spakenburg, Weesp.

Als alle doe het zelf middelen niet geholpen hebben of als u liever meteen heeft dat er een deskundige komt kijken, Bel dan meteen!

Vandaag nog ongedierte laten bestrijden?